... to se píše samo :)

Proč volit?

8. 1. 2013 18:58
Rubrika: Nezařazené

Tématem poslední doby jsou volby prezidenta ČR. "Koho volit?" ten, kdo ještě nemá jasno, se ptá nejen sám sebe, ale i ostatních, co jsou přítomni. 

Pracuji na ARO, kde jsou klienti po kardiochirugických výkonech, transplantacích srdce a jater nebo mají srdéčko na nějakém přístroji, kterýpracuje za něj a sou na něm doslova závislí a bez něj srdéčko nefunguje a "chvíli" klientům trvá, než si uvědomí, že bez něj to nepude..

A proč toto vše říkám? 

Volby se týkají i pacientů, co jsou hospitalizování a musí i po dobu voleb být ve špitále. Mám na starosti klienta, který je po transplantaci srdce a jeho pooperační průběh je docela komplikovaný. Hýbe jen pravou polovinou těla a bez naší pomoci a pomoci své rodiny se neobejde. Nedávno měla paní staniční povinnost obejít ty pacienty, kteří sou schopni volit a chtějí jít volit. Když přišla za mým klientem, první se ptala mě, jestli je vůbec schopný podpisu, říkám ANO. V TÉ chvíli sem si uvědomila, že my relativně zdraví lidi, máme možnost jít volit docela bez problému - spíš jen máme spoustu výmluv proč nejít.. Tento nemocný člověk mohl říct ne, i když dojdete až za mnou nic se tím nespraví , jeden hlas sem, jeden tam... Přesto, ale má tolik "síly", že ten lístek hodí do té bedničky.

A co my, co si říkáme, že je to zbytečné; je to každého věc a jeho vlastní rozhodnutí. Tento nemocný mi ale ukazál, že i člověk, který se nemůže snad ani pomalu podepsat, chce rozhodnou o budoucnosti své země a JDE DO TOHO.

Zobrazeno 964×

Komentáře

doorbell

moc pěkné!

kacarovi3

Díky za krásný článek.Já volit chtěl a trápila mě ta otázka;koho.Nakonec,když jsem měl jasno mi řekli,že mám pár dní propadlou občanku a pas nemám...

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona signály.cz