... to se píše samo :)

"Mám jakoby další sestru!"

13. 6. 2014 0:07
Rubrika: Nezařazené

"Mám jakoby další sestru!" Toto jsou slova jednoho mého pacienta, ktrého znám osobně už léta letoucí. Dlouho jsem přemýšlela jestli to mám uveřejnit, ale nakonec jsem si řekla, že ano, že to byla tak krásná slova, že prostě musím :)

Pracuji jako zdravotní sestra na jednou specializovaném pracovišti, které se zabývá i transplantcemi orgánů. Práce je to náročná, ale krásná. Jeden můj kamarád musel byl zařazen na waiting list - čekací listinu pro daný orgán. Věděla jsem, že ho "to" čeká, ale nějak jsem se obávala dané chvíle až kolegyně oznámí, že bude transplantace a já uvidím na papírku jméno příjemce. Ten den nastal. Když jsem to zjistila, kdo bude příjemce, stašně se mi roklepaly ruky, nikdy jsem to nezažila a bylo to pomalu na Lexaurin.. okamžitě jsem šla za kamarádem na oddělení, kde se už připravoval na transplantaci. Sice sem byla v práci, ale bylo mi vše jedno a seděla se s ním 2 hodiny a vykládali sme co a jak. Čas plynul a během pár hodin bylo po akci a "příjemce" sjel ze sálu...

Spousta lidí ví, že z jenodo dárce může být až několik příjemců. Ten den byla na transplantaci i jedna pacientka - čekatelka na urgentním waiting listu, která musela čekat v nemocnici a taky se toho dne dočkala.

Za pár dní, až se zotavil z operace, jsme si pokecali i o jiných věcech, než jen o tom "jak se máš?". Měl spostu otázek.. jak to chodí po operaci a kolik se dá transplantovat orgánů.. řekla jsem mu, že ten den se dočkala i jedna další pacientka..  jeho slova vystihla totálně vše, byla to tak krásná slova. Toto může říct jen ten člověk, který opravdu ví, o čem mluví - "MÁM JAKOBY DALŠÍ SESTRU!" 

Na tato slova nikdy nezapomenu. 4 slova.. a jakou mají obrovskou sílu vyjádřit pocit k někomu, koho ani neznáme a přesto víme, že někde a je..

Zobrazeno 695×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona signály.cz